luni, 1 iulie 2013

Burta preistorică

Văd pe stradă tot mai multe tinere care îşi expun cu mândrie burta, de cele mai multe ori revărsată, împreună cu colăceii din lateral, peste marginea pantalonilor. Evident, tricoul nu coboară mai jos de buric, astfel încât formele pot fi admirate fără nici o restricţie. Şi mă întreb: de ce? Ce motivaţie poate să aibă pentru o femeie (fie ea şi doar în devenire) expunerea nu doar indecentă, ci de-a dreptul dizgraţioasă, a burţii?

Dar cred că am găsit răspunsul. Pe vremuri – asta însemnând Neanderthal, Cro-Magnon & Co. – grăsimea femeii + sânii mari erau semn de fertilitate, drept pentru care posesoarele acestor atribute aveau mai multe şanse să se împerecheze. Altfel spus, pe atunci Kim Kardashian ar fi fost în topul preferinţelor, pe când Kate Moss ar fi slujit, cel mult, drept scobitoare după nişte aripioare picante de pterodactyl. Chiar şi mai înspre noi, grăsimea femeii era foarte apreciată prin comunităţile rurale de prin Moldova, de unde şi caracterizare ”grasă şi frumoasă”... adică ce vrei mai mult de-atât? Ca urmare, cred că expunerea asta de burţi feminine, din ce în ce mai agresivă pe măsură ce trec anii şi creşte temperatura medie a zilelor de vară, este doar un semn că o bună parte din tânăra generaţie se tâmpeşte şi se îndreaptă vertiginos spre sistemul de semnalizare/comunicare preistoric*. Adică – inconştient sau nu – o astfel de femeie devine femelă, celelalte atribute – darul vorbirii, cultura generală, noţiunile gospodăreşti sau o minimă inteligenţă – fiind eclipsate de o burtă scoasă ispititor la înaintare, dovadă vie că evoluţia umană se înscrie frumos pe o curbă a lui Gauss, noi fiind acum la partea în care tot coborâm, tot coborâm...

* Şi aşa sunetele emise de câte un grup de tineri & tinere (hăhăituri, râgâieli, urlete, zbierete, răguşeli şi altele asemenea) au din ce în ce mai puţin legătură cu vorbirea articulată, iar de multe ori mi se întâmplă să confund strigătele copiilor care se fugăresc la locul de joacă de peste drum cu zgomotele pisicilor sau câinilor din curte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu